آیا رابطه ای بین مصرف بهار نارنج و دیابت وجود دارد؟
آیا رابطه ای بین مصرف بهار نارنج و دیابت وجود دارد؟
بهار نارنج و دیابت ، خواص بهار نارنج و دیابت ، عرق بهار نارنج و دیابت ،خواص عرق بهار نارنج و دیابت ،خواص بهارنارنج برای دیابت ، بهار نارنج برای دیابت ،مصرف بهار نارنج و دیابت ،خواص بهار نارنج و دیابت ، تاثیر بهار نارنج و دیابت ، رابطه بین بهار نارنج و دیابت
در این مطلب از سایت جسارت به خواص بهار نارنج و دیابت می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار دارد. از بهارنارنج عرق تهیه می کنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است . از اشکال دارویی گل بهار نارنج روغن، دم کرده، عرق و اسانس است.
بهار نارنج و دیابت
رابطه مصرف بهار نارنج و دیابت
ترکیبات فعال موجود در بهار نارنج عبارتند از :
روغن فرار (Volatile oil)
فلاونوئیدها (Flavonoids)
فورانوکومارین (Furanocoumarins)
بر اساس تحقیقات انجام شده، این گیاه دارویی ، منبع بسیار خوبی از مواد مغذی و مواد معدنی ضروری است که برای بدن بسیار مفید هستند.این مواد معدنی شامل منیزیم ، منگنز ، بور ، کلسیم ، روی ، سلنیوم ، سدیم ، مس و پتاسیم هستند.بهار نارنج حاوی ویتامینهای C، B و D است.
با توجه به اینکه بهار نارنج دارای طعم و مزه تلخی است، ابتدا باید با جوشاندن پیدرپی، تلخی آن را از بین ببرید.پس ابتدا شکوفههای بهار نارنج را در مقداری آب ریخته و بگذارید نیم ساعت بجوشند، سپس آنها را داخل سبدی آبکش کنید.این کار را دو تا سه بار تکرار کنید و بعد آنها را به مدت 24 ساعت در آب سرد خیس کنید. در این فاصله نیز آب آنها را یکی دو بار عوض کنید. به این ترتیب، تلخی بهار نارنج کاملاً گرفته می شود.
خواص بهار نارنج و دیابت
زیادهروی در خوردن نارنج به ویژه در ناشتا کبد را ضعیف میکند و موجب ضعف معده میشود. زیاد بوییدن بهارنارنج نیز بیخوابی میآورد و چنانچه عرق بهارنارنج بیش از یک سال در شیشه بماند خاصیت خود را از دست داده و زود فاسد شده و کپک میزند؛ لذا این عرق در شیشههای مات محفوظتر میماند.
عرق بهار نارنج و دیابت
آب حاصل از تقطیر گلهای بهار نارنج، عرق بهار نارنج نامیده می شود که طبیعت گرم دارد و در آشپزی مورد استفاده قرارمیگیرد. عرق بهار نارنج در صورتی که دارای غلظت مناسب بوده و آلودگیهای میکروبی و قارچی نداشته باشد برای تسکین شوکها و از بینبردن نفخ سودمند است.همچنین مقوی جسم و روح و اشتها آوری قوی است. آب مقطر بهار نارنج آرامکننده است. عرق بهار نارنج به مدت یک سال از تاریخ تهیه اثر درمانی خود را حفظ میکند.اسانس آن برای نرم کردن پوستهای خشک و جلوگیری از شکنندگی مویرگها استفاده میشود.اسانس بهار نارنج و اسانس حاصل از تقطیر برگها و شاخههای جوان، در تهیه ادکلن مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین به عنوان ماده معطر در داروسازی مصرف میشوند.روغن: روغن آن از تقطیر گلهای کاملا بازشده و تازه به دست میآید.دمکرده: برای آمادهسازی یک چای دمکرده، یک قاشق دارو را به ۱۵۰ میلیلیتر آب گرم اضافه کنید، ۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس آن را صاف نمایید.
فواید بهار نارنج و دیابت
در دانش گیاهشناسی جدید موارد استفاده اثباتنشده گل و روغن بهار نارنج، درمان مشکلات معده و عصبی،
نقرس، زخم دهان، و آرامبخش برای تنشهای عصبی و کمخوابی عنوان شده است.
ترکیبات شیمیایی اسانس: اسانس محتوی لینالول 34٪، لینالیل استات 17-6٪ ، لیمونن 15٪، پینن، نرولیدل، ژرانیول،
نرول، متیل آنترانیلات، ایندول، سیترال، فارنه سول، و جاسمون میباشد.
موارد مصرف درمانی اسانس: دارای اثر ضد افسردگی و آرامبخشی است. همچنین برای نرم کردن پوستهای خشک و
جلوگیری از شکنندگی مویرگها استفاده میشود. برای این کار میتوان یک یا دو قطره آن را با کِرِمها مخلوط نموده و برای نرمی پوست استفاده کرد.
تپش قلب، ضعف جریان گردش خون، اسهال مزمن، دردهای متواتر شکمی، نفخ، اسپاسم، سوء هاضمه، فشارهای عصبی و ناراحتیهای مربوط به هیجان و عاطفه نیز از موارد مصرف اسانس بهار نارنج هستند.
این اسانس و اسانس حاصل از تقطیر برگها و شاخههای جوان، در تهیه ادکلن نیز مورد استفاده قرار میگیرند و
همچنین به عنوان ماده معطر در داروسازی و نوشابهسازی نیز مصرف میشوند.
برای درست کردن چای بهار نارنج، کافی است، 10گرم از گل بهار نارنج را در دو لیوان آبجوش به مدت 20دقیقه بجوشانید.سپس آن را صاف کرده و همراه با یک قاشق سوپخوری عسل میل کنید.با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.
بهار نارنج و دیابت
با توجه به نتایج به دست آمده از یک مطالعه، از بهار نارنج می توان به عنوان یک پیش داروی موثر جهت کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی استفاده کرد.این مطالعه با هدف مقایسه ی تاثیر عرق بهار نارنج و دیازپام بر اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی توسط دکتر محمود اخلاقی،استادیار گروه بیهوشی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و جمعی از همکاران انجام شد.در این مطالعه تعداد 60 بیمار 14 تا 48 ساله ی مراجعه کننده به بیمارستان آیتالله کاشانی شهرکرد جهت عمل جراحی، انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 30 نفره تقسیم شدند.2 ساعت قبل از عمل به گروه یک 100 سی سی عرق بهار نارنج و به گروه 2 محلول یک قرص 5 میلی گرم دیازپام در 100 سی سی آب به صورت خوراکی داده شد.میزان اضطراب بیماران توسط پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر و علائم حیاتی بیماران قبل و 2 ساعت پس از دریافت دارو ثبت شد.
مصرف عرق بهار نارنج تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می برد و افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می توانند پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج با چای مصرف کنند.
پژوهشی که سال 2012 در نشریه ی Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine منتشر شد، آثار مصرف عصاره ی بهارنارنج بر پرفشاری خون و سطح کورتیزول بزاق در 83 فرد مبتلا به فشار خون بالا به مدت 24 ساعت را بررسی کرده است. برپایه ی این پژوهش، استنشاق عطر شکوفه های بهارنارنج به طور چشمگیری فشار سیستولیک و دیاستولیک خون را کاهش می دهد.غلظت کورتیزول بزاقی (هورمون کورتیزول در واکنش به استرس ترشح می شود) هم به میزان چشمگیری کاهش یافت.این مطالعه نشان می دهد که استنشاق رایحه یا مصرف خوراکی شکوفه های بهارنارنج تأثیر مثبتی بر فشار خون و کاهش سطح استرس دارد.
بهار نارنج و دیابت
- ۹۷/۰۷/۰۵